Inredning/Design

Carisma är en av de senaste tillskotten bland Rörstrands serviser och är designad av Jonas Bohlin som även har formgivit Qvint och Corona. Han har sagt följande om den nya servisen: ”Man ska alltid göra vardagen till fest. Det här är ett festporslin för vardagen”. Visst är det bra? Det som får mig att fastna för Carisma är dess enkelhet samt de ”handritade akvarellartade” blå linjerna. Fler bilder och mer information om servisen finns här.

Tivoli Audio är en vacker bordsradio i enkel design. Här ser ni Model One i valnöt men den finns även i fler modeller, färger och träslag.  Jag har aldrig provlyssnat på en Tivoli Audio men suktar efter en i allafall… Den är ju så snygg!Bilden är hämtad från Urban Living.

Tivoli Audio

Danska Rice gör härligt färgglada föremål och har ett mycket varierat sortiment. Bland deras produkter finns till exempel muggar och tallrikar i melamin, väskor, kläder, accessoarer, lampskärmar, presentpapper och mycket mer. Jag är väldigt förtjust i färgat glas och tycker att de här vaserna är jättefina! De skulle gärna få flytta in i vårt hem:

Stig Lindberg levde mellan åren 1916 och 1982 och hann under sitt liv formge en mängd produkter som kom att bli mycket populära. Mest känd är han troligen för sina serviser som han skapade åt Gustavsberg men han designade även tv-apparater och gjorde barnboksillustrationer. Här ser ni ett urval av hans härliga serviser:

Stig Lindberg

Norska BLAFRE grundades 2005 och är ett familjeföretag med säte i Oslo. De säljer härliga föremål med utpräglad retrodesign. Produkterna är designade av Ingrid Erøy Fagervik och i webbshopen (eller hos deras återförsäljare) hittar man pappersartiklar, textilier, termosar, söta plåtlådor m.m. Jag är speciellt förtjust i den här termosen:

Stringhyllan…denna vackra inredningsdetalj från 1949…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s